onsdag 24 december 2014

Ryska informationskriget

Varför är intresset för ryska media som Russia Today och Sptutnik så stort i väst?
Inte beror det på att ryssarna spenderar mer än väst.

Sputnik News som inkluderar Russia Today har en budget på under 120 miljoner dollar för 2015. BBC World Service spenderar ensam runt 270 miljoner dollar och USA avsätter 716 miljoner dollar enbart för för internationella radiosändningar.

Det är bara de två främsta aktörerna. En "mediagap", faktiskt! kommenterar Sputnik News.

Sputnik News 23/12 2014-----
No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 2015.0.5577 / Virus Database: 4257/8797 - Release Date: 12/24/14

2 kommentarer:

  1. RT gör helt enkelt mycket bättre program än många västliga media inklusive SVT och SR. Där finns analys som totalt saknas i SR, SVT.
    Maria Person Lövgren t.ex. är ju en katastrof för en saklig analys av Ukrainakonflikten. Att hon får fortsätta kan bara ha en orsak. Hon är köpt av USA och SVT böjer sig för USA och den sk. västvärldens syn på världen. Det vi får se och höra i västliga media är den gamla imperialismens världsbild. Därför blir RT intressant. Där förkommer kritisk granskning av övriga medias likriktade budskap.

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag också! RT och Sputnik är två utmärkta medier.Därför Vest imperialisterna är så oroliga, och vill gärna censurera dessa två Ryska internationella medier därför att dom har blivit väldigt populärä bland människor i vest.Vestliga Lugen Press och Corporate media har spridit bara lögner, inte minst nyhets rapportering t.ex kriget i Syrien.

    SvaraRadera