onsdag 5 maj 2021

Saudiarabien öppnar ambassad i Damaskus

Saudiarabiens ambassad i Syrien kommer att börja arbeta igen efter slutet av den muslimska fastan i den heliga månaden Ramadan och firandet av Eid al-Fitr.

Detta rapporterades tisdagen den 4 maj av den arabiska tidningen Rai Al Youm, som utges i London.


Tidningen hävdar också att det var möjligt att nå en överenskommelse om normaliseringen av de bilaterala förbindelserna efter en nästan 10-årig paus den 3 maj efter ett möte mellan chefen för den saudiska hemlighetstjänsten, Khaled al-Khmeidan, med Syriens president Bashar al-Assad och chefen för Syriens nationella säkerhetsbyrå, Ali al-Mamluk.

"Den saudiska gästen förmedlade till den syriska sidan att Riyadh kommer att välkomna Damaskus återkomst till Arabförbundet (LAS) och dess deltagande i toppmötet för den inter-arabiska gemenskapen i Algeriet," sade tidningen.

2017 slutade Saudiarbaien helt att stödja den syriska oppositionen och har stängt den syriska oppositionens kontor  i Riyadh

Den 15 mars uppgav chefen för det syriska parlamentets internationella kommitté, Butrus al-Marjan, att Damaskus  viktigaste villkor för att återvända till den "arabiska familjen" är att Arabförbundsländerna erkänner syrisk suveränitet över hela landets territorium.

Källa: Izvestia


Virusfritt. www.avg.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar