torsdag 28 oktober 2021

Svansen viftar på Europa

Ukrainas ambassadör i Tyskland har uttryckt sitt missnöje med att Tyskland kritiserat anfall med drönare mot civilbefolkningen i Donbass.

Den 26 oktober meddelade generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina att den ukrainska militären hade använt den turkiska Bayraktar-drönaren för första gången i Donbas.

Det handlar om stridsdrönare av typ Bayraktar som levererats av Nato-landet Turkiet till Ukraina, ett offensivt vapen som indirekt gör Nato till aktör i den pågående konflikten.

Donbass står under återkommande besvkutning från Ukraina, som i dagarna trots vapenvilan som övervakas av OSSE intagit en gränsby på andra sidan kontaktlinjen.

Melnik försvarar drönarattacken med Ukrainas "rätt till självförsvar", vilket förutsätter att Ukraina stått under angrepp av en främmande makt.

Melnik ställer oblyga krav på hur Tyskland bör reagera på Kiev-militärens angrepp på civila bosättningar.  "Istället för att uttrycka oro" borde Tyskland "sätta Moskva på plats."

Boris Gryzlov, Rysslands befullmäktigade i kontaktgruppen för att lösa situationen i östra Ukraina, säger att Kiev försöker provocera Donbass att återuppta fientligheterna.

rt.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar