onsdag 10 november 2021

Gryningsraid mot USA-journalist

Project Veritas grundare James O'Keefe utsattes för en FBI-razzia av hans hem under helgen. Tio FBI-agenter anlände till hans hem på lördagsmorgonen och satte handbojor på honom innan de genomsökte hans hem i flera timmar.

FBI-razzian har i samband med publiceringen av en dagbok som troddes tillhöra Ashley Biden,  presidentens dotter.

I dagboken beskriver hon sin förbittring mot Hunter och Joe. Man tror att Project Veritas först kom över dagboken, som senare delvis publicerades av den konservativa webbplatsen National File.

O'Keefe beskriver att FBI rotat igenom hans hem i mer än två timmar och skaffat sig tillgång till dokument och material relaterat till andra utredningar som gäller Biden och den federala regeringen i tjänstefel.

James O'Keefe säger att de tillbringade två timmar i hans hem och tog två iPhones som innehöll mycket källinformation. Han uppmanar alla journalister att stå upp mot detta. "Om detta kan hända mig kan det hända vilken journalist som helst."

Ashley Biden ska ha berättat för FBI att dagboken hade stulits före presidentvalet 2020, och FBI:s tillslag mot Veritas och O'Keefe bekräftar nästan dokumentets äkthet.

Journalister är lika ansvariga för stöld som alla andra, men reportrarna som är inblandade i dagboksberättelsen förnekar alla någon direkt roll i vad Ashley Biden påstår vara en stöld, utan hävdar istället att dagboken bara hittades på en plats där Ashley Biden var känd för att uppehålla sig.

Det första författningstillägget skyddar journalister från att åtalas för att ha publicerat information relaterat till stulet material.

Förespråkare för medborgerliga fri- och rättigheter har väckt oro över gryningsräden mot en journalists hem, medan auktoritära liberaler har krävt åtal mot O'Keefe och Veritas för deras roll i publiceringen av dokumentet. 

https://bigleaguepolitics.com/james-okeefe-reveals-details-of-military-style-fbi-raid-on-his-home/#brid_cp_Brid_105082_1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar