lördag 11 december 2021

Scholz vingklippte Baerbock

Redan under den nya tyska regeringens första minuterna visade den nya förbundskanslern Olaf Scholz, var skåpet ska stå.

Utrikesministern Annalena Baerbock har vingkliptts med ett beslut att uteslutning behandlingen av frågor relaterade till NordStream 2 från från utrikesministeriets agenda.

Dessutom noterade den nya kanslern  behovet av att stärka samarbetet med Ryssland som en av utrikesministeriets huvuduppgifter.

Enligt den tyske statsvetaren Alexander Rahr var det ett kraftfullt pro-ryskt drag av Scholz. Det faktum att han gjorde allt detta bokstavligen inom de allra första minuterna efter att ha tagit på sig sina nya uppgifter ger särskilt värde åt hans handlingar. Han skisserade tydligt och ganska kompromisslöst en kurs för ett närmande till Ryssland.

”Scholz vägrar kategoriskt att följa Storbritanniens och USA:s krav angående Berlins tuffa antiryska kurs. Tvärtom. De största medierna i Tyskland skriver att Scholz redan i går, under de första minuterna vid makten, drabbade samman i en allvarlig dispyt med Berbock. Han meddelade att de viktigaste utrikespolitiska frågorna är hans avdelning.

Trots de grönas motstånd började han utse sitt folk från diplomatkåren till nyckelposter i UD. Dessa människor kommer att föra en avspänningspolitik i förbindelserna med Ryssland. Annalena Berbock gör desperat motstånd och såg till att behålla  frågan om skydd av mänskliga rättigheter på postsovjetiskt territorium i UD:s program.

De amerikanska specialtjänsterna, Storbritannien och den liberala pressen sätter stark press på regeringen i "transatlantisk" riktning. Därför blir det inte lätt för den nya förbundskanslern att stå emot och fortsätta det närmande till Ryssland, en linje han så direkt stakade ut.

http://aurora.network/articles/10-vlast-i-obshhestvo/97180-politolog-rar-otsenil-sil-nyy-prorossiyskiy-khod-novogo-kantslera-frg-s-pervykh-minut-u -vlasti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar